អំបិលគឺជាគ្រឿងឧបភោគបរិភោគ និងជាអាហាររូបត្ថម្ភដ៏សំខាន់សំរាប់ទ្រទ្រង់ជីវិត។ នៅប្រទេសកម្ពុជាការផលិតអំបិល គឺធ្វើឡើងនៅតំបន់មាត់សមុទ្រប៉ែកនិរតី មានខេត្តកែប កំពត ព្រះសីហនុ និងខេត្តកោះកុង។ ការផលិតអំបិលនៅខេត្តកែប-កំពត ត្រូវប្រើប្រាស់វត្ថុធាតុដើមពីធម្មជាតិ គឺ ទឹកសមុទ្រ-អំបិលសមុទ្រ ដោយត្រូវបញ្ចូលទឹកសមុទ្រទៅក្នុងស្រែ ប្រហែល ៣០-៤៥ ថ្ងៃ ទើបអាចប្រមូលផលបានជាអំបិលបន្ទាប់មកត្រូវលាយបញ្ចូលម៉្សៅអ៊ីយ៉ូត ដែលផ្តល់ដោយអង្គការយូនីសែហ្វ មុនពេលនាំចេញទៅកាន់ទីផ្សារ។
-ទំហំផលិតកម្មៈការដ្ឋានផលិតអំបិលកែប-កំពត មានផ្ទៃដី ៤,៤៧៥.៩៤ ហត បរិមាណផល អំបិលប្រហែល ១៤ ម៉ឺនតោន/ឆ្នាំ ប្រសិនបើអាកាសធាតុអំណោយផល ប៉ុន្តែប្រសិនបើមានភ្លៀងធ្លាក់ច្រើនពេក នាំអោយបរិមាណទិន្នផលមានការថយចុះមកត្រឹម ១,៣០០០ តោន/ឆ្នាំ។
-ចំនួនអ្នកផលិតៈមាន ១៨៥ ក្រុមផលិត ការរដ្ឋានផលិតអំបិលមានទីតាំងស្ថិតនៅតាមបណ្តោយឆ្នេរសមុទ្រ មានដូចជា ឃុំបឹងឈូក ស្រុកកំពត ភូមិលក ឃុំឫស្សីស្រុក ស្រុកកំពង់ត្រាចជាប់ព្រំប្រទល់ប្រទេសវៀតណាម។
-ទីផ្សារៈផលិតផលអំបិលនេះ អាចផ្គត់ផ្គង់តែនៅក្នុងប្រទេសប៉ុននោះ។
0 comments:
Post a Comment